Adio Grasime

Coş de cumpărături0

Pectină

Pectină - 80g - gelatină vegetală

Preț cu TVA
15,67 lei
Preț fără TVA: 14,38 lei
Valoare TVA: 1,29 lei


Comanda telefonic
0742 077 184
Luni - Vineri: 08.00 - 16.00

Distribuie pe:
Descriere Ingrediente: pectină de citrice 100%

A se adăuga la 11-14 kg fructe (80g pectină), în funcție de fruct și gradul de coacere în care se află.

Nature Cookta Special Pektin este o materie de bază în bucătărie, cu utilizare multiplă.
- Prin adăugarea pectinei materiile prime își păstrează mai concentrat conținutul interior, timpul de fierbere se scurtează.
- Este componenta de nelipsit a gemurilor, oferă o tartabilitate perfectă.
- Este componentă de neînlocuit al produselor de patiserie cu termen lung, a glazurilor, a deserturilor ușoare, și chiar la înghețate

la prepararea gemurilor, marmeladelor parinții, bunicii noștrii zăboveau ore întregi în așteptarea îngroșării delicateselor, pentru a le pune în borcane. Azi deja, revoluția alimentară ne oferă soluții naturale pentru ecoinomisirea timpului, ca să nu ne pierdem timpul la „oală”, până pectina din fructe se extrage prin fierbere și să-și facă treaba. Prin adăugare pectinei la aceste preparare se economisește energie și timp, iar fructele nu își mai pierd calitățile prin fierberea îndelungată (gust, vitamine, minerale, culoare)

Pectina este folosită deja de zeci de ani la prepararea gemurilor (a fost descoperit în 1825). Se regăsește în fructele mai cărnoase (mere, pere), însă este prezent și în măceșe, morcov. Pe vremuri, pentru obținerea unei texturi și gust mai bun a gemurilor, deja se combinau fructele cu fructe cu conținut ridicat de pectină. Deoarece fructele cu cât sunt mai coapte, conținutul de pectină scade, pectina se extrage cel mai des din citrice sau din soiurile de mere acre.

Pectina la bucătărie - Utilizare în gamă largă la prepararea gemurilor și a marmeladelor, la produsele de patiserie are funcționalitate ce-l face potrivit pentru înlocuirea grăsimilor și nu in ultimul rând calitatea lui de stabilizator a atras atenția și celor din industria cosmetică.  
Capacitatea de absorbție a apei o face să fie foarte utilă pentru utilizarea zilnică. Este un stabilizator natural de încredere cu care putem îmbunătăți calitatea gemurilor, marmeladelor, jeleurilor și prelungi durata de conservare. Se pot prepara delicii cu ajutorul ei.
În primul rând îl recomandam pentru dulciurile gelatinoase. Combinat cu îndulcitor și puțină apă, se pune la fiert la foc mic cu zeamă de lămâie și lapte de cocos, amestecând în continuu timp de 5-6 minute. Se lasă puțin la răcit înainte de a se turna în forme. Când începe jeleul să se întărească, se poate scoate din forme pentru a le tăia după gust. Dacă utilizăm forme de praline sau de cuburi de ghiață, atunci nu numai valorile vor fi deosebite ci și aspectul căpătat va cuceri!
În amestec cu ciocolată topită se pot obține praline deosebite fără adaosuri.
Acest produs de bază este extraordinar și pentru glazuri pentru tort, deserturi deosebite, chiar și la înghețate

Livrarea

transp

Livrare prin curier rapid ORIUNDE in țară cu doar 20 lei

Pentru comenzi la valori mai mari de 200 lei transportul este GRATUIT.
Livrare în 24-48 ore în zilele lucrătoare. (pe teritoriul României)

Modalitatea de plată

- Ramburs
- Transfer bancar
- Plată Online cu cardul prin sistemul Securizat MobilPay. - în curând

mod-platamodplata

Newsletter