Tortilla fragedă fără ouă
*Vegan, *paleo, *low carb, *fără gluten

Ingrediente:
100g făină de cocos
20g făină de in
3 Lingurițe cu vârf de psyllium husk
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță sare Himalaya
30g ulei de cocos
450ml apă clocotită
1 linguriță de zeamă de lămâie
Se amestecă ingredientele uscate. în apa clocotită se topește uleiul de cocos, se adaugă zeama de lămâie și se adaugă treptat la amestecul uscat, intre timp se amestecă continuu. Se va umfla foarte repede și consistența aluatului va fi bună. În această etapă încă este foarte fierbinte, se lasă să se răcească puțin, după care mai frământăm puțin aluatul. Se fac gogoloașe, care se întind între 2 foi de hârtie pentru copt (dacă se rupe aluatul pe undeva, poate fi „reparat” cu degetul). Se încinge tigaia, se unge cu un puc de ulei de cocos, și se prăjesc la foc mijlociu pe ambele părți.
*este o soluție și în loc de pâine în caz de urgență