Adio Grasime

Pâine crocantă - fără făină, fără ouă

Pâine crocantă

este bună pentru Sandwich dar mai mult ca perfect și ca ceva de ronțăit.PaineCrocanta

Ingrediente:
250 g  migdale tocate (e bună și nuca sau alunele)
100 ml semințe de floarea soarelui
100 ml semințe de susan
50ml semințe de in
50ml dl semințe de dovleac
1,5 linguri cu vârf de psyllium husk
300 ml apă călduță
cca. 1/2 linguriță de sare Himalaya

Preparare: se toacă migdalele, restul semințelor se amestecă, cca 2/3 se dă prin râșniță restul rămân întregi. raportul semințelor pot fi schimbate după gust. se pun toate într-un bol mare, se toarnă apa peste, se amestecă și se lasă 10 minute să absoarbe apa. Într-o tavă mare se întinde pe hârtie pentru copt (dacă nu ești sigur de calitatea hârtiei de copt, merită uns subțire cu ulei, ca să nu se lipească). Se întinde pe cât se poate de subțire cu o lingură sau mâna udă. Cu cuțitul de pizza trasăm liniile de separare, unde să fie mai subțire pentru a facilita ruperea lui într-un mod cât mai estetic. Se pune la cuptor preîncălzit la 200°C și se coace timp de cca 15 minute, se scoate pentru câteva minute, când este indicat să mai tăiați odată pe linia inițială cu cuțitul de pizza, se poate întâmpla să se lipească, după care scădem temperatura la 160°C și se lasă încă 50-60 minute, dacă aluatul a fost pus mai gros, e posibil să necesite timp mai mult de coacere. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească un pic, după care se scoate din tavă, se rupe pe urma tăieturilor, și se pune pe grilă să se răcească în totalitate. Este extraordinar de gustos, așa de sine stătător, însă merită și un pic de abținere până să vă faceți un sandwich.  
Cică se păstrează bine și pe termen mai îndelungat… nu știu, la noi nu a apucat
J

Brioșe cu brânză și cașcaval

Brioșe cu brânză și cașcaval

Ingrediente:briosebranzacascaval
•1 ou
•180 g brânză degresată
•100 g smântână light
•60 g cașcaval ras
•20 g amidon de tapioca low carb (se poate și cu amidon, sau tărâță de ovăz)
• ½ linguriță de sare himalaya
• un praf de bicarbonat de sodiu

Amestecăm brânza cu smântâna, adăugăm sarea, oul, amidonul, bicarbonatul de sodiu. La urmă adăugăm și cașcavalul ras. Așezăm aluatul cu lingura în forme de brioșe (mi-au ieșit 12 brioșe mici) și îl coacem în cuptor preîncălzit (treapta 4 la cuptorul meu pe gaz) cca 25-30 minute. Le-am lăsat să se răcească în cuptorul oprit. Încă par să fie moi (și foarte fierbinți J … știu, deoarece n-am rezistat, trebuia să gust J…) Însă așa calde au fost foarte gustoase. Cum se răcesc se ”întăresc” și devin irezistibile.

Chipsuri Cartofi

Chipsuri de cartofi

IngredienteChipsCartofi
2 cartofi
2 linguri de ulei de măsline
1/2 linguriță de sare
1/4 linguriță de piper
1/4 linguriță de usturoi
1/4 linguriță de chimen
1/4 linguriță de nucșoară
1/2 linguriță de boia
Preparare:
se încălzește cuptorul la 200°C
1. Se spală cartofii, se curăță și se taie felii subțiri
2. Se toarnă uleiul într-un vas, se pun cartofii și se amestecă până fiecare felie este ”cuprins” de ulei
3. Se pun feliile pe hârtie de copt, se condimentează (după gust)
4. Se coace timp de 14 minute, se întorc și se mai lasă la copt încă 10 minute, până devin crocante.
Trebuie urmărit, ca să nu se ardă!

Chipsuri de Ridiche

Chipsuri de ridiche

Ingerdiente:ChipsRidiche

ridiche

1 Ulei de măsline
sare (după gust)

1 linguriță de curry

1/4 linguriță de praf de usturoi

1/4 piper

Preparare:

Încălzește cuptorul la 200°C

1. Spală ridichea și taie-l felii subțiri, le așezi într-un recipient de plastic cu capac și se lasă la cuptorul de microunde 40 secunde (sau îl fierbi câteva minute în apă, ca să se înmoaie)

2. le amesteci cu uleiul de măsline cu condimentele, până sunt unse toate feliile de ridiche.

Chipsuri de ridiche

Ingerdiente:

ridiche

1 Ulei de măsline

1 linguriță de curry

1/4 linguriță de praf de usturoi

1/4 piper

Preparare:

Încălzește cuptorul la 200°C

1. Spală ridichea și taie-l felii subțiri, le așezi într-un recipient de plastic cu capac și se lasă la cuptorul de microunde 40 secunde (sau îl fierbi câteva minute în apă, ca să se înmoaie)

2. le amesteci cu uleiul de măsline cu condimentele, până sunt unse toate feliile de ridiche.Chipsuri de ridiche

Ingerdiente:

ridiche

1 Ulei de măsline

1 linguriță de curry

1/4 linguriță de praf de usturoi

1/4 piper

Preparare:

Încălzește cuptorul la 200°C

1. Spală ridichea și taie-l felii subțiri, le așezi într-un recipient de plastic cu capac și se lasă la cuptorul de microunde 40 secunde (sau îl fierbi câteva minute în apă, ca să se înmoaie)

2. le amesteci cu uleiul de măsline cu condimentele, până sunt unse toate feliile de ridiche.

Chips Zucchini

Chips Zucchini

Ingrediente:ZucchiniChips

1 zucchini
1 lingură de ulei de măsline, sau ulei de nucă de cocos
sare, condimente după gust
Preparare:
se preîncălzește cuptorul 100°C.
1. se spală zucchini, și se taie felii subțiri
2. se unge cu ulei, după care se așează pe hârtia pentru copt și se condimentează.
3. se coace timp de 45 minute, după care se întorc feliile și se lasă la copt până devin crocante după gustul fiecăruia

Pâine crocantă - fără făină, fără ouă

Pâine crocantă este bună pentru Sandwich dar mai mult ca perfect și ca ceva de ronțăit. Ingrediente:250 g  migdale tocate (e bună și nuca sau alunele)100 m...

Detalii

Pâine crocantă - fără făină, fără ouă

Brioșe cu brânză și cașcaval

Brioșe cu brânză și cașcaval Ingrediente:•1 ou•180 g brânză degresată•100 g smântână light•60 g cașcaval ras•20 g amidon de tapioca low carb (se poate și c...

Detalii

Brioșe cu brânză și cașcaval

Chipsuri de Ridiche

Chipsuri de ridiche Ingerdiente: ridiche 1 Ulei de măslinesare (după gust) 1 linguriță de curry 1/4 linguriță de praf de usturoi 1/4 piper Preparare: Încălzește...

Detalii

Chipsuri de Ridiche

Chipsuri Cartofi

Chipsuri de cartofi Ingrediente:  2 cartofi2 linguri de ulei de măsline1/2 linguriță de sare1/4 linguriță de piper1/4 linguriță de usturoi1/4 linguriță de...

Detalii

Chipsuri Cartofi

Chips Zucchini

Chips Zucchini Ingrediente: 1 zucchini1 lingură de ulei de măsline, sau ulei de nucă de cocossare, condimente după gustPreparare:se preîncălzește cuptorul 100°C...

Detalii

Chips Zucchini

Chipsuri cu somon și făină de konjac

CHIPSURI CU SOMON SI FAINA DE KONJACSe poate consuma inca din AtacIngrediente5 albusuri de ou200gr somon afumat4 linguri tarate de ovaz1 lingurita rasa Faina de...

Detalii

Chipsuri cu somon și făină de konjac

Chipsuri PALEO

Chipsuri PALEO (compromis) Ingrediente:Aluat:-50g fulgi moi de ovăz-30g tărâță de ovăz- 35g Amestec de semințe (in,susan,floarea soarelui)-20g semințe de dovlea...

Detalii

Chipsuri PALEO

Talere cu branza -low carb

Talere cu branza, socant de bune – low carb Ingrediente:◾250 g branza degresata◾2 oua◾3 linguri de fulgi de ovaz (fulgi macinati)◾3 linguri de fulgi de ovaz ◾1...

Detalii

Talere cu branza -low carb

Triunghiuri umplute

Triunghiuri umplute aperitiv sau ca gustare - nu vă va face să vă rușinați, cel mult din cauza cantității mici... INGREDIENTE pentru 12-15 bucAluat:200g amestec...

Detalii

Triunghiuri umplute

Batoane cu brânză-cașcaval

baton (ies cca 35 batoane) ingrediente tradiționale ingrediente  Dia-Wellness Energie: 88,01Kcal/ 368,23 KJ 68,87 Kcal/ 288,15 KJ Glucide: 11,11 g 1,20 g...

Detalii

Batoane cu brânză-cașcaval

Cornuri Bavareze Low Carb - retete sanatoase

CORNURI BAVAREZE Low CarbIngrediente aluat: 200g D-W amestec faina-ch35g 50g gluten de grau 1 lingurita de sare 2 linguri de ulei 250 ml lapte calaie 1 pachetel...

Detalii

Cornuri Bavareze Low Carb - retete sanatoase

Croissant Low Carb - retete sanatoase

CROISSANT Low CarbIngrediente aluat: 90 g gluten de grau80g D-W amestec faina-ch35g60g faina de ovaz ( fulgi de ovaz macinat)60g smantana1 lingura de ulei4,5g s...

Detalii

Croissant Low Carb - retete sanatoase

Batonase Fitness cu cascaval

Batonase Fitness cu cascavalIngrediente:150 g fulgi de ovaz150 g branza de vaca 50 g untura de cocos1 ou + 1 galbenus de ouacascaval light mod de preparare...

Detalii

Batonase Fitness cu cascaval