Ruladă cu cremă de brânză
Ruladă cu brânză
FĂRĂ ZAHĂR, FĂRĂ FĂINĂ (pentru Dukan, Paleo, diabetic, dietetic, sensibili la lactoză, la gluten)
Ingrediente:
Pișcot:
4 ouă
îndulcitor natural (eu am folosit eritritol 1:4 (înlocuitor de zahăr D-W 1:4) 1 lingură –cu alt îndulcitor trebuie cantitate mai mare)
1 linguri de cacao
1 vârf de cuțit de sare
Crema:
500g brânză (pentru Paleo sau pentru alergici la lactoză: brânză din albuș de ouă+2 linguri de apă)
1,5 linguri de smântână (pentru Paleo sau pentru alergici la lactoză: Cocomas)
1 linguriță rasă de făină de konjac
1 linguriță de zahăr vanilat D-W, sau esență de vanilie
coaja rasă de la o lămâie (după gust poate fi adăugat și zeamă de lămâie câteva picături)
Mod de preparare:
Pișcot: Pentru pișcot separăm albușurile de la ouă. Din albuș batem o spumă tare. Într-o farfurie separat frecăm gălbenușurile cu eritritolul, cu cacao și sarea. Ulterior îl amestecăm încet, cu grijă cu spuma. Îl coacem într-o tavă căptușită cu hârtie pentru copt la 180°C cca. 15 minute. Îl rulăm imediat ce-l scoatem din cuptor pe o cârpă curată de bucătărie, și lăsăm să se răcească.
Crema: făina de konjac se amestecă cu îndulcitorul natural, după care adăugăm și restul ingredientelor și se amestecă în blender, se lasă puțin să lucreze făina de konjac (nu mai mult de 5 minute), se întinde peste pișcot, se rulează, după care se lasă la frigider 2-3 ore.