Mousse de ciocolată fierbinte

Mousse de ciocolată fierbinte

Pentru ca să înceapă, sau să se termine bine ziua tuturor, un desert ”nevinovat” de la Angela. Mousse

Mousse-ul de ciocolată fierbinte este soluția perfectă pentru o ”spumă de ciocolată” fără zahăr.
Acest mousse de ciocolată fierbinte fără zahăr este un amestec de făină de konjac NoCarb cu lapte de migdale (sau lapte degresat) perfect. În plus, amestecul de ciocolată și vanilie aduce o armonie perfectă de gusturi.
Soțul meu și fiica mea au fost fascinați de cât de ușor și delicios de acest desert fără vină.
Rețeta este pentru 2 doze mari pentru cești de desert dietetic perfect, deoarece are nivel redus de grăsimi și carbohidrați.
Ingrediente


2 cești de lapte de migdale (sau lapte din lapte de praf degresat + esență de migdale)
2 linguri de făină konjac NoCarb
2-3 linguri Eritrit sau xilitol (după gust)
1 linguriță esență de vanilie  
vârf de cuțit de sare
2 linguri cacao degresat fără zahăr
1/3 pahar brânză sau iaurt grecesc sau brânză din albuș ouă

Se amestecă lapte cu vanilie, se adaugă treptat făina de konjac în timp ce amestecăm cu mixerul la viteză redusă.

Adăugăm și eritritul, sarea și praful de cacao. La urmă adăugăm brânza sau iaurtul grecesc, după care îl mai mixăm la viteză mărită încă 3-5 minute. Îl punem la frigider să stea cca 1 oră "să se odihnească". După o oră, se scoate din frigider și se mai amestecă încă 3-5 minute. În cele din urmă, dacă considerăm liniștit poate fi încălzit un pic, și deja este gata pentru zilele de toamnă mai răcoroase: "mousse-ul de ciocolata fierbinte"!