Adio Grasime

Prăjitura de cacao

Prăjitură de cacao

100 g Făină de arorutprajitura cacao

20g Făină de migdale

1 lingură de făină de cocos

3 linguri rase de pudră de roșcove sau cacao

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

un praf de sare

25g slim sugar

200ml lapte călâie (lapte de migdale, lapte de cocos)

1 linguriță de eritritol cu vanilie

100ml ulei de cocos în stare lichidă

1 lingură de zeamă de lămâie

Glazura:

4 linguri de ulei de cocos

50ml lapte ( de migdale sau de cocos)

2 linguri de pudră de cacao (sau roșcove)

cca 1 lingură de slim sugar

Ornare:

Caise deshidratate

Toate ingredientele se mixeaza în blender până obținem o masă omogenă. dacă blenderul nu este la îndemână, merge amestecat și cu un tel. Se toarnă în tavă 18×18 sau formă de tort uns cu ulei, dacă e formă din silicon nu trebuie uns. Masa cât este rece, este destul de moale (curge), dar se va coace. Se coace la cuptor preîncălzit la 170° timp de  18-20 minute (depinde și de cuptor).

Pentru glazură ingredientele se pun într-un vas mai mic , se amestecă bine și se lasă la foc mic se dea în clocot ușor, până se îngorașă. Se toarnă glazura peste prăjitura rece și se ornează cu caise desjidratate. Se mai lasă să se ”odihnească” un pic.

Biluțe răcoritoare

Biluțe răcoritoare de caise
bilute racoroase de caise
140g caise (fără semințe)
50g Făină de cocos
20g slimsugar( sau orice alt înlocuitor de zahăr – însă atunci este nevoie de cca 4 ori mai mult)
15g tapioca

Am dat prin blender caisele, după care am adăugat restul ingredientelor și le-am frământat bine. Am format biluțele și le-am dat prin nucă de cocos ras. Au ieșit cca 12 biluțe.

Rețetă simplă, rapidă, și sunt foarte „răcoroase”, perfecte pentru vremea aceasta!!!

Flori de mere

Flori de mere

Ingrediente:FloriCuMere1.jpg
50g făină de migdale
120g făină de arorut (arrowroot)
30g făină de nucă de cocos
3 linguri de psyllium husk
20g înlocuitor de zahăr 1:4 D-W
vârf de cuțit de sare
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
300ml apă fierbinte
30g  ulei de cocos
1 linguriță de zeamă de lămâie

+

2 mere tăiate felii subțiri
2-3 linguri de înlocuitor de zahăr 1:4 D-W măcinat
1 linguriță de scorțișoare măcinate

Ingredientele uscate a aluatului se amestecă bine. Se topește uleiul de cocos în apa fierbinte, se adaugă zeama de lămâie și se toarnă amestecul de ingrediente uscate. Se amestecă până la omogenizare după care se lasă la răcit. Când aluatul devine călâie, deja poate fi prelucrat. Aluatul, datorită făinii de migdale are un miros ușor de marțipan, care însă se va pierde la coacere. Se întinde aluatul FloriCuMere2în formă dreptunghiulară, subțire cât se poate. Eu am întins pe folie siliconică, n-a fost nevoie să presar nimic dedesupt, nu s-a lipit, dacă totuși s-ar lipi, se presară puțină făină de arorut. Se tai merele în jumătate, se elimină mijlocul și se tai felii foarte subțiri (eu am folosit cuțitul de salate de la răzătoare, astfel au ieșit egale).
Se dau feliile de mere prin îndulcitorul cu scorțișoare. 

Se tai fâșii de 1,5-2 cm din aluat, ca în imagine, se așează merele pe o parte a fâșiei și se rulează.


Capătul se prinde cu scobitoare să nu se desfacă și se așează pe hârtia 
FloriCuMere3
pentru copt, în tavă. Se coace la cuptor preîncălzit la 170°C timp de 18-20 minute. Se scot și se lasă la răcit pe grilă.

Un desert fără făină, fără zahăr cu care cucerești atât cu gustul, cât și cu aspectul! :)

Cheesecake fals cu căpșuni

"Cheescake" cu căpșuni

Ingrediente pentru baza crocantă:Cheescake fals cu capsuni
100g migdale
60g merișoare dezhidratate
Ingrediente pentru cremă:
150g migdale
vanilie, sau esență de vanilie
zeama unei lămâi mici
60g ulei de cocos
20g inlocuitor de zahar 1:4, sau cantitatea echivalentă din alt indulcitor pe care-l folositi: agave, xilit...
cca 250g căpșuni
1 linguriță de făină de konjac

Preparare:
Ingredientele pentru bază se dau prin blender până la obținerea unei mase lipicioase și se întinde pe fundul unei forme de tort căptușit cu hârtie pentru copt.
Pentru cremă migdalele se toc la blender până la obținerea unei creme fine (12-15 min) după care adăugăm și restul ingredientelor în afara căpșunilor și a făinii de konjac. Se întinde peste bază 2/3 din crema obținută și se pune deoparte. La restul cremei se adaugă căpșunile, se toacă până la omogenizare, iar la sfârșit se adaugă și făina de konjac. Se întinde peste primul strat de cremă. Se pune la frigider să se întărească.
Gusturile naturale originale nemodificate termic, cu toate beneficiile fiecărui component, vitamine... etc

Waffe

 Waffe - sănătoase

waffe(paleo - compromis din cauza tărâței de ovăz)
Ingrediente:

2 ouă
1 lingură de înlocuitor de zahăr 1:4
½ lingură de smântână light
1,5 lingură de lapte degresat
1 linguriță de Maxaroma de vanilie
65g tărâță de ovăz
coajă rasă de lămâie

Preparare:
Separăm găllbenușurile de la ouă, iar din albuș batem o spumă tare.
Din gălbenușuri împreună cu înlocuitorul de zahăr, smântână și lapte frecăm o spumă ușoară la care adăugăm și tărâța de ovăz. La sfârșit adăugăm și spuma din albuș și le amestecăm cu mișcări ușoare să nu spargem spuma.
Se lasă aluatul cca 10 minute, după care se coace în formă de waffe uns cu un pic de ulei (am folosit ulei de cocos).

Eu le-am savurat cu budincă de ciocolată (budincă rece de ciocolată).

Prăjitura de cacao

Prăjitură de cacao 100 g Făină de arorut 20g Făină de migdale 1 lingură de făină de cocos 3 linguri rase de pudră de roșcove sau cacao 1 linguriță de bicarbonat...

Detalii

Prăjitura de cacao

Biluțe răcoritoare

Biluțe răcoritoare de caise 140g caise (fără semințe)50g Făină de cocos20g slimsugar( sau orice alt înlocuitor de zahăr – însă atunci este nevoie de cca 4 ori m...

Detalii

Biluțe răcoritoare

Cheesecake fals cu căpșuni

"Cheescake" cu căpșuni Ingrediente pentru baza crocantă:100g migdale60g merișoare dezhidratateIngrediente pentru cremă:150g migdalevanilie, sau esență de vanili...

Detalii

Cheesecake fals cu căpșuni

Flori de mere

Flori de mere Ingrediente:50g făină de migdale120g făină de arorut (arrowroot)30g făină de nucă de cocos3 linguri de psyllium husk20g înlocuitor de zahăr 1:4 D-...

Detalii

Flori de mere

Waffe

 Waffe - sănătoase (paleo - compromis din cauza tărâței de ovăz)Ingrediente:2 ouă1 lingură de înlocuitor de zahăr 1:4½ lingură de smântână light1,5 lingură...

Detalii

Waffe

Tăiței cu varză

Varză cu tăițeiMi-am pregătit niște paste fără carbohidrați, și pentru diversificare le-am preparat ușor și rapid cu varză.Am tăiat un pic de varză, fâșii șubți...

Detalii

Tăiței cu varză

Cheesecake - paleo

Cheesecake light - paleo ingrediente primul strat (alb):2 dovlecei decojiți100ml lapte de cocos (sau lapte degresat)1 lingură de făină de cocos1 lingură de tărâ...

Detalii

Cheesecake - paleo

Cuburi de cocos 1,5g Carbohidrați

Pișcot cub de cocos 1  Cub de cocos are doar 78,5 calorie și 1,5g carbohidrați!Ingrediente:40 g  Nucă rasa de cocos (fin) 60 g făină de cocos degresat...

Detalii

Cuburi de cocos 1,5g Carbohidrați

Felii mussli – de casă

Felii mussli – de casă Ingrediente:2 pumni de nuci (eu am pus migdale și nuci de acaju) se mai pot pune și nuci2 pumni de fructe uscate ( eu am pus curmale și p...

Detalii

Felii mussli – de casă

Paste fără carbohidrați

Paste fără carbohidrați 120g lapte de cocos, (sau lapte degresat)1 ou (poate fi înlocuit cu 65g de lapte de cocos)sare25g de psyllium husk măcinat cuptor preînc...

Detalii

Paste fără carbohidrați

Biluțe cocos

Biluțe cocos Ingrediente: (cca. 12 biluțe)40g Lapte praf de cocos 200ml apă15g șteverit50g nucă de cocos ras15g ulei de cocoscca 25-30g făină de cocosmigdale de...

Detalii

Biluțe cocos

Plăcinte cu mere și nuci

Plăcinte cu mere și nuci       Am obținut o plăcintă extraordinară plină de umplutură, iar aluatul este cu nucă. Ingrediente aluat...

Detalii

Plăcinte cu mere și nuci

Clătite de post - fără ouă, fără lapte

Clătite fără ouă, fără lapte Ingrediente clătite:70g Făină din fulgi de ovăz (fulgi de ovăz măcinat fin)1 linguriță de făină arorut150g apăvârf de cuțit de sare...

Detalii

Clătite de post - fără ouă, fără lapte

Plăcinte cu afine – la cuptor

Plăcinte cu afine – la cuptor Un desert foarte simplu, se prepară în câteva minute. Foarte adaptabil după gust, atât la aromă cât și la partea cu fructele  ...

Detalii

Plăcinte cu afine – la cuptor

Pâine crocantă - fără făină, fără ouă

Pâine crocantă este bună pentru Sandwich dar mai mult ca perfect și ca ceva de ronțăit. Ingrediente:250 g  migdale tocate (e bună și nuca sau alunele)100 m...

Detalii

Pâine crocantă - fără făină, fără ouă

Paste cu scorțișoare - NoCarb Stile

Paste cu scorțișoare – NoCarb stile Ingrediente:5g unt de cocos 5g scorțișoare2-3 linguri de eritrit1 linguriță de rom Kingston (nu este obligatoriu, însă combi...

Detalii

Paste cu scorțișoare - NoCarb Stile

Clătite americane – fără ouă

Clătite americane – fără ouă Ingrediente:1 linguriță de făină de konjac (înlocuiește oul)1 linguriță de șteverit150 ml lapte de migdale2 linguri de făină de mig...

Detalii

Clătite americane – fără ouă

Biluțe curmale cu portocale

Biluțe de curmale cu portocale: Ingrediente:60g nucă40g migdalecca 10 curmale (depinde de mărimea curmalelor, și cât de dulce vreți să fie)Coaja rasă de la 1 po...

Detalii

Biluțe curmale cu portocale

Lapte de pasăre

Lapte de pasăre Ingrediente: 2 ouă25g Șteverit (de 4 ori mai dulce decat zahărul!!!)Esență de vanilie (vanilie bourbon)½  linguriță rasă de făină...

Detalii

Lapte de pasăre

Tortilla fragedă fără ouă

Tortilla fragedă fără ouă*Vegan, *paleo, *low carb, *fără glutenIngrediente:100g făină de cocos20g făină de in3 Lingurițe cu vârf de psyllium husk1 linguriță de...

Detalii

Tortilla fragedă fără ouă

Paste Bolognese - cu paste din konjac

Paste Bolognese  - cu paste din konjac Rețetă preluată – mulțumim lui Martinka Dia ”Am luat ½ kg de carne de curcan (sau merge orice altă carne cu sub 7% g...

Detalii

Paste Bolognese  - cu paste din konjac

Cornulețe de zăpadă

Cornulețe de zăpadă 75g nucă de caju măcinat40g făină de migdale10g făină de cocos1 ou – poate fi înlocuit cu cocomas pentru cei care nu consumă ouă1 lingură de...

Detalii

Cornulețe de zăpadă

”Beigli” cozonac cu nucă

Cozonac ”Beigli” cu nucă (sau mac) Ingrediente: 60g făină de cocos80g eritrit75g făină de arorut (arrowroot)5g Psyllium husk45g cocomas½ linguriță de bicarbonat...

Detalii

”Beigli” cozonac cu nucă

Turtă dulce din nucă - cu zeamă de portocale

Turtă dulce cu nucă 100g nuci măcinateEritritol sau xilitol după gust20g zeamă de portocale (zeama la cca ½ portocală)un praf de scorțișoare Amestecăm ingredien...

Detalii

Turtă dulce din nucă - cu zeamă de portocale

Praline de casă

Praline de casă Un cadou apreciat de familia mea, acum 3 ani am făcut familiei mele, de crăciun tuturor praline. Efectul a fost incredibil! De atunci primesc ”s...

Detalii

Praline de casă

Paste cu smântână și pui

Paste konjac cu smântână și pui ingrediente : 250 g piept de pui tocat, 150 g șuncă de piept de pui tăiat fâșii, 1,5 păhărel de smântână degresată, 1 pachet tăi...

Detalii

Paste cu smântână și pui

Biscuiți de fulgi de ovăz și cocos

Biscuiți de fulgi de ovăz și cocos 100 g ”făină de fulgi de ovăz” (eu am dat fulgii de ovăz prin râșnița de cafea)20g înlocuitor de zahăr 1:4  D-W (daca fo...

Detalii

Biscuiți de fulgi de ovăz și cocos

Ghimbir confiat

Ghimbir confiat Poate fi un cadou deosebit, bun pentru ”pâinea episcopului”, biscuiți sau alte prăjituri, dar păstrat simplu la frigider deoarece copiilor le pl...

Detalii

Ghimbir confiat

Prăjitură de portocale

Prăjitură de portocale Aluat:250 ml lapte de cocos sau cocomas diluat5g făină de konjac (Printre altele, făina de konjac poate fi folosit și pentru înlocui...

Detalii

Prăjitură de portocale

Cremă de ciocolată simplă

Cremă de ciocolată simplă ingrdiente: 600ml cremă de cocos (cocomas) 3 linguri de praf de cacao olandeză 2-3 Linguri de eritritol sau xilitol punem crema d...

Detalii

Cremă de ciocolată simplă

Pastă cu sos tomat în stil NoCarb

Pastă cu sos tomat în stil NoCarb: 1 pachet paste fidea NoCarb 250 ml suc de roșii (fără zahăr) (aliment compromis) sare-piper-busuioc-pătrunjel verde (dup...

Detalii

Pastă cu sos tomat în stil NoCarb

Ruladă cu mere și scorțișoare

Ruladă cu mere și scorțișoare Un desert rapid și deosebit de gustos pentru orice ocazie. a avut un asemenea succes, încât mi-au cerut să mai fac una J . Simplu...

Detalii

Ruladă cu mere și scorțișoare

”CARTOFI” PRĂJIȚI SĂNĂTOȘI - din țelină

”CARTOFI” PRĂJIȚI SĂNĂTOȘI  - din țelină Asta a început cu faptul, că mie nu-mi place(a) țelina. Gătit sau crud, nici măcar acum, pentru ca pur și simplu n...

Detalii

”CARTOFI” PRĂJIȚI SĂNĂTOȘI  - din țelină

Ciocolată Bounty de casă – fără zahăr

Ciocolată Bounty de casă – fără zahăr Ingrediente:200ml lapte de cocos80g ulei de cocos2-3 linguri eritrit120g nucă de cocos ras100 g ciocolată paleoSe topește...

Detalii

Ciocolată Bounty de casă – fără zahăr

Maioneză din konjac!

Maioneză din konjac! • 1 gălbenuș de ouă• 1 lingură de muștar• 1 lingură de ulei• sare, piper• 1 linguriță de făină de konjac• 200ml lapte de migdale (sau lapte...

Detalii

Maioneză din konjac!

Chips Zucchini

Chips Zucchini Ingrediente: 1 zucchini1 lingură de ulei de măsline, sau ulei de nucă de cocossare, condimente după gustPreparare:se preîncălzește cuptorul 100°C...

Detalii

Chips Zucchini

Mousse de ciocolată fierbinte

Mousse de ciocolată fierbinte Pentru ca să înceapă, sau să se termine bine ziua tuturor, un desert ”nevinovat” de la Angela. Mousse-ul de ciocolată fierbinte es...

Detalii

Mousse de ciocolată fierbinte

Felii Paleo cu mere și nucă

Felii Paleo cu mere și nucă Ingrediente: 2 ouă (mici) 5 linguri eritritol (după gust) 100g nuci măcinate 100g făină de arorut 2 linguri făină de migdale 1 lingu...

Detalii

Felii Paleo cu mere și nucă

Chec Paleo

Chec - Paleo Aluatul cu vanilie:•3 ouă• interiorul unui baton de vanilie (din pacate eu am avut doar esență)•2 linguri de înlocuitor de zahăr D-W 1:4 (dacă folo...

Detalii

Chec Paleo

Prăjituri de cocos

Prăjituri de cocos în 20 minute - paleo Această prăjitură chiar ca ne ia 20 minute, prepararea cca. 5 minute, coacere 15 min. Delicios, simplu pentru acele clip...

Detalii

Prăjituri de cocos

Năut crocant

Năut crocantUn obicei contemporan este ronțăiala in timpul vizionării al unui film, la ”taclale” cu cunoștințele , familia, prietenii... însă cele mai la îndema...

Detalii

Năut crocant

Pâine Paleo

Pâine Bineînțeles cu carbohidrați scăzuți, fără gluten, fără lactoză, fără soia. 100g pâine conține doar 12,2g carbohidrați!!! Astfel nu este potrivit doar pent...

Detalii

Pâine Paleo

Ciocolata fierbinte cu arome indiene

Ciocolata fierbinte Cu arome indiene Sosește încetul cu încetul vremea când omul mai degrabă s-ar retrage într-o cameră încălzită, s-ar înfășura într-o pătură,...

Detalii

Ciocolata fierbinte cu arome indiene

Șuncă de piept de pui

Șuncă de piept de pui Ingrediente: 400 g piept de pui tocat 2 ouă sare usturoi Preparare: Se pun toate într-un bol, și se face piure cu un blender. Se împachete...

Detalii

Șuncă de piept de pui

Bilute Gerbeaud - Fără zahăr

Bilute Gerbeaud (Zserbo, Greta Garbo) Ingrediente:5g Praf de cacao degresat 25g Făină de migdale degresate15g nuci măcinate60g gem de caise fără zahăr 1 linguri...

Detalii

Bilute Gerbeaud - Fără zahăr

Tort de fructe cu cremă de brânză

Tort de fructe cu cremă de brânză Pișcot:2 ouă40g făină de in10g praf de cacao20g eritritol1 linguriță de praf de copt2 lingură de ulei de cocos4 linguri de apă...

Detalii

Tort de fructe cu cremă de brânză

Paste cu nuci

paste NoCarb cu nuci Ingrediente:1 pachet paste Lasagne NoCarb3 albușuri de ouă3 linguri de gem de caise fără zahăr3 linguri de xylitol sau eritritol50 ml lapte...

Detalii

Paste cu nuci

Chipsuri PALEO

Chipsuri PALEO (compromis) Ingrediente:Aluat:-50g fulgi moi de ovăz-30g tărâță de ovăz- 35g Amestec de semințe (in,susan,floarea soarelui)-20g semințe de dovlea...

Detalii

Chipsuri PALEO

Garnitură de ”orez” - din conopidă

Garnitură de ”orez” din conopidă  (Dietă: Low-Carb, Dukan, Paleo, Diabetica, fără Gluten)-conopidă -untură de cocos (sau ulei de măsline) -sare (eu am folo...

Detalii

Garnitură de ”orez” - din conopidă

Brioșe Bounty

Brioșe bounty paleo, low carb, vega, diabetPișcotul:50g Făină de nucă de cocos degresat1 lingură de cacao1 lingura de ulei de cocos4 linguri de eritritol sau xi...

Detalii

Brioșe Bounty

Brânză din Ouă - Paleo - Keto

Brânză din ouă Paleo-Ketogenică (BrOu J) Am auzit de o vreme de prepararea lui, dar sincer am fost cam reticentă in legătură ea. Acum nu mai am nici un dubiu!&n...

Detalii

Brânză din Ouă - Paleo - Keto

Tort de clătite - altfel (personalizat) LowCarb

Tort de clătite mai altfel… J Ingrediente:4 clătite (fiecare poate face clătitele în funcție de dieta pe care o urmează)clătite Dukan clătite Paleo Keto Umplutu...

Detalii

Tort de clătite - altfel (personalizat) LowCarb

Clătite Paleo - ketogenică

Clătite Paleo - ketogenică FĂRĂ GLUTEN; FARA LACTOZĂ; LOW-CARB; Ingrediente: • 2 Ouă• o lingura cu vârf de făină de cocos• Înlocuitor de zahăr D-W 1:4...

Detalii

Clătite Paleo - ketogenică

Lapte de nucă de cocos - de casă

Lapte de nucă de cocos – prin înmuiere Ingrediente:1 parte nucă de cocos rasă 2 părți apă purificată Preparare:1. turnăm peste nuca de cocos apa în clocot, și-l...

Detalii

Lapte de nucă de cocos - de casă

Chifla LowCarb - 2 minute

Chifla LowCarb - 2 minute Ingrediente:20g faina de cocos5g faina de in5g tarate de psylliumun varf de cutit de bicarbonat de sodiu sare2 ouaseminte de susan - s...

Detalii

Chifla LowCarb - 2 minute