Paste Bolognese - cu paste din konjac

Paste Bolognese  - cu paste din konjac

Rețetă preluată – mulțumim lui Martinka Diabolognese

”Am luat ½ kg de carne de curcan (sau merge orice altă carne cu sub 7% grăsime) pe care l-am adăugat la ceapă înăbușită pe ulei de cocos și l-am prăjit. După ce s-a prăjit, am turnat puțină apă, și l-am mai lăsat să mai pătrundă și aburul. Am adăugat pastă de tomate și roșii proaspete tăiate felii după gust. I-am intensificat savoarea cu niște mirodenii (după gust) sare, oregano, piper, pătrunjel (eventual și amestec de condimente pentru pizza). - După gust se mai pot adăuga și ciuperci.

L-am servit cu tăiței de konjac bine clătite sub apă fierbinte curgătoare, fiert în apă sărată cu puțin ulei de măsline. Poate fi stropit cu ketchup fără zahăr (atenție la compoziția Ketchupului), iar cine dorește, mai poate pune și smântână degresată, presărat cu un pic de cașcaval degresat ras.

Este extraordinar, că se pot savura mâncăruri cu paste, fără regrete, fără teama kilogramelor, într-un mod sănătos și foarte rapid cu aceste paste din konjac – chiar și la cină! ”