Plăcinte cu mere și nuci

Plăcinte cu mere și nuci      

Am obținut o plăcintă extraordinară plină de umplutură, iar aluatul este cu nucă.

Ingrediente aluat:PlacinteMereNuca
200g nucă măcinată
30g Făină de migdale
40 g Făină de arorut
3 lingurițe de șteverit
cca. 7-8 linguri de ulei de cocos

Ingrediente umplutură:

1 kg mere, decojite, rase (curățate-rase 1 kg)
3 linguri de zeamă de lămâie
20g șteverit
1 linguriță de scorțișoare măcinate
câteva linguri de apă
3-4 linguri de făină de arorut

Pentru aluat amestecăm ingredientele uscate, se adaugă uleiul de cocos, dar nu totul deodată, deoarece nu este sigur că trebuie tot. se frământă cu mâna până absoarbe grăsimea. Nu o să fie un aluat lipicios, ci mai degrabă friabil. se unge forma de plăcinte subțire cu ulei de cocos, se toarnă baza pentru plăcinte în formă și se întinde uniform în așa fel încât să aibă si prag pe margine. Recomand să se facă cu mâna udă. Se pune la congelator, sau măcar la frigider până la prepararea umpluturii. Se decojesc merele și se rad (cât mai mare). Se pun merele rase cu scorțișoara, zeama de lămâie și îndulcitorul în oală, și se fierbe 5-10 minute, se amestecă în continuu. Făina de arorut se amestecă cu apă și se amestecă până la omogenizare, după cere se adaugă la umplutură, amestecându-l bine. se toarnă peste bază și se coace la cuptorul preîncălzit timp de 30 minute la 180°C. Se lasă să se răcească, recomand ca să se țină la frigider 1-2 ore înainte de tăiere, să iasă felii frumoase.