Adio Grasime

Coş de cumpărături0

Flori de mere

Flori de mere

Ingrediente:FloriCuMere1.jpg
50g făină de migdale
120g făină de arorut (arrowroot)
30g făină de nucă de cocos
3 linguri de psyllium husk
20g înlocuitor de zahăr 1:4 D-W
vârf de cuțit de sare
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
300ml apă fierbinte
30g  ulei de cocos
1 linguriță de zeamă de lămâie

+

2 mere tăiate felii subțiri
2-3 linguri de înlocuitor de zahăr 1:4 D-W măcinat
1 linguriță de scorțișoare măcinate

Ingredientele uscate a aluatului se amestecă bine. Se topește uleiul de cocos în apa fierbinte, se adaugă zeama de lămâie și se toarnă amestecul de ingrediente uscate. Se amestecă până la omogenizare după care se lasă la răcit. Când aluatul devine călâie, deja poate fi prelucrat. Aluatul, datorită făinii de migdale are un miros ușor de marțipan, care însă se va pierde la coacere. Se întinde aluatul FloriCuMere2în formă dreptunghiulară, subțire cât se poate. Eu am întins pe folie siliconică, n-a fost nevoie să presar nimic dedesupt, nu s-a lipit, dacă totuși s-ar lipi, se presară puțină făină de arorut. Se tai merele în jumătate, se elimină mijlocul și se tai felii foarte subțiri (eu am folosit cuțitul de salate de la răzătoare, astfel au ieșit egale).
Se dau feliile de mere prin îndulcitorul cu scorțișoare. 

Se tai fâșii de 1,5-2 cm din aluat, ca în imagine, se așează merele pe o parte a fâșiei și se rulează.


Capătul se prinde cu scobitoare să nu se desfacă și se așează pe hârtia 
FloriCuMere3
pentru copt, în tavă. Se coace la cuptor preîncălzit la 170°C timp de 18-20 minute. Se scot și se lasă la răcit pe grilă.

Un desert fără făină, fără zahăr cu care cucerești atât cu gustul, cât și cu aspectul! :)

Budincă din tărâță (sau fulgi) de ovăz cu afine

Budincă din tărâță (sau fulgi) de ovăz cu afineIngrediente (2-3 porţii):80g tărâțe de ovăz300ml lapte de migdale300ml apăSlimSugar după gust200g afine1 lingură...

Detalii

Budincă din tărâță (sau fulgi) de ovăz cu afine

Prăjitura de cacao

Prăjitură de cacao 100 g Făină de arorut 20g Făină de migdale 1 lingură de făină de cocos 3 linguri rase de pudră de roșcove sau cacao 1 linguriță de bicarbonat...

Detalii

Prăjitura de cacao

Biluțe răcoritoare

Biluțe răcoritoare de caise 140g caise (fără semințe)50g Făină de cocos20g slimsugar( sau orice alt înlocuitor de zahăr – însă atunci este nevoie de cca 4 ori m...

Detalii

Biluțe răcoritoare

Brânză topită vegetală - conopidă & cocomas

Brânză topită vegetală – din conopidă și cocomas nu are gust de cocos, nici conopida nu se simte, iar textura cremoasă o face deosebită.250g cocomas3 linguri de...

Detalii

Brânză topită vegetală - conopidă & cocomas

Felii crocante cu semințe

Crocanți cu semințe Ingrediente: 15 g semințe chia40 g semințe după gust (eu am folosit semințe de in, de floarea soarelui și de cânepă)20 g făină de ovăz (am d...

Detalii

Felii crocante cu semințe

Înghețată de vișine rapidă

Înghețată de vișine..și când căldura cea mai toridă te gonește afară din casă, atunci îți sosesc și musafirii anunțați din timp (când tocmai sunau la ușă)  ...

Detalii

Înghețată de vișine rapidă

Chiflă rapidă de ovăz

Chiflă rapidă de ovăz Ingrediente:90 g făină de fulgi de ovăz (fulgi de ovăz dat prin râșniță)40 g gluten de grâu 1 linguriță de sare Himalaya1 linguriță de dro...

Detalii

Chiflă rapidă de ovăz

Gem de căpșuni cu semințe chia

Gem de căpșuni cu semințe chia Ingrediente: 140-150g căpșuniîndulcitor (dacă este nevoie – eu am adăugat 1 linguriță – cca 5g - de înlocuitor de zahăr 1:4 D-W)1...

Detalii

Gem de căpșuni cu semințe chia

Cheesecake fals cu căpșuni

"Cheescake" cu căpșuni Ingrediente pentru baza crocantă:100g migdale60g merișoare dezhidratateIngrediente pentru cremă:150g migdalevanilie, sau esență de vanili...

Detalii

Cheesecake fals cu căpșuni

Flori de mere

Flori de mere Ingrediente:50g făină de migdale120g făină de arorut (arrowroot)30g făină de nucă de cocos3 linguri de psyllium husk20g înlocuitor de zahăr 1:4 D-...

Detalii

Flori de mere

Tăiței cu varză

Varză cu tăițeiMi-am pregătit niște paste fără carbohidrați, și pentru diversificare le-am preparat ușor și rapid cu varză.Am tăiat un pic de varză, fâșii șubți...

Detalii

Tăiței cu varză

Cheesecake - paleo

Cheesecake light - paleo ingrediente primul strat (alb):2 dovlecei decojiți100ml lapte de cocos1 lingură de făină de cocos1 lingură de tărâță de psyllium huskze...

Detalii

Cheesecake - paleo

Felii mussli – de casă

Felii mussli – de casă Ingrediente:2 pumni de nuci (eu am pus migdale și nuci de acaju) se mai pot pune și nuci2 pumni de fructe uscate ( eu am pus curmale și p...

Detalii

Felii mussli – de casă

Paste fără carbohidrați

Paste fără carbohidrați 120g lapte de cocos, (sau lapte degresat)1 ou (poate fi înlocuit cu 65g de lapte de cocos)sare25g de psyllium husk măcinat cuptor preînc...

Detalii

Paste fără carbohidrați

Brioșe Bounty

Brioșe bounty paleo, low carb, vega, diabetPișcotul:50g Făină de nucă de cocos degresat1 lingură de cacao1 lingura de ulei de cocos4 linguri de eritritol sau xi...

Detalii

Brioșe Bounty

Livrarea

transp

Livrare prin curier rapid ORIUNDE in țară cu doar 20 lei

Pentru comenzi la valori mai mari de 200 lei transportul este GRATUIT.
Livrare în 24-48 ore în zilele lucrătoare. (pe teritoriul României)

Modalitatea de plată

- Ramburs
- Transfer bancar
- Plată Online cu cardul prin sistemul Securizat MobilPay. - în curând

mod-platamodplata

Newsletter