Pâine crocantă - fără făină, fără ouă
Pâine crocantă
este bună pentru Sandwich dar mai mult ca perfect și ca ceva de ronțăit.Ingrediente:
250 g migdale tocate (e bună și nuca sau alunele)
100 ml semințe de floarea soarelui
100 ml semințe de susan
50ml semințe de in
50ml dl semințe de dovleac
1,5 linguri cu vârf de psyllium husk
300 ml apă călduță
cca. 1/2 linguriță de sare Himalaya
Preparare: se toacă migdalele, restul semințelor se amestecă, cca 2/3 se dă prin râșniță restul rămân întregi. raportul semințelor pot fi schimbate după gust. se pun toate într-un bol mare, se toarnă apa peste, se amestecă și se lasă 10 minute să absoarbe apa. Într-o tavă mare se întinde pe hârtie pentru copt (dacă nu ești sigur de calitatea hârtiei de copt, merită uns subțire cu ulei, ca să nu se lipească). Se întinde pe cât se poate de subțire cu o lingură sau mâna udă. Cu cuțitul de pizza trasăm liniile de separare, unde să fie mai subțire pentru a facilita ruperea lui într-un mod cât mai estetic. Se pune la cuptor preîncălzit la 200°C și se coace timp de cca 15 minute, se scoate pentru câteva minute, când este indicat să mai tăiați odată pe linia inițială cu cuțitul de pizza, se poate întâmpla să se lipească, după care scădem temperatura la 160°C și se lasă încă 50-60 minute, dacă aluatul a fost pus mai gros, e posibil să necesite timp mai mult de coacere. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească un pic, după care se scoate din tavă, se rupe pe urma tăieturilor, și se pune pe grilă să se răcească în totalitate. Este extraordinar de gustos, așa de sine stătător, însă merită și un pic de abținere până să vă faceți un sandwich.
Cică se păstrează bine și pe termen mai îndelungat… nu știu, la noi nu a apucat J