Prăjitura de cacao
Prăjitură de cacao
100 g Făină de arorut20g Făină de migdale
1 lingură de făină de cocos
3 linguri rase de pudră de roșcove sau cacao
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
un praf de sare
25g slim sugar
200ml lapte călâie (lapte de migdale, lapte de cocos)
1 linguriță de eritritol cu vanilie
100ml ulei de cocos în stare lichidă
1 lingură de zeamă de lămâie
Glazura:
4 linguri de ulei de cocos
50ml lapte ( de migdale sau de cocos)
2 linguri de pudră de cacao (sau roșcove)
cca 1 lingură de slim sugar
Ornare:
Caise deshidratate
Toate ingredientele se mixeaza în blender până obținem o masă omogenă. dacă blenderul nu este la îndemână, merge amestecat și cu un tel. Se toarnă în tavă 18×18 sau formă de tort uns cu ulei, dacă e formă din silicon nu trebuie uns. Masa cât este rece, este destul de moale (curge), dar se va coace. Se coace la cuptor preîncălzit la 170° timp de 18-20 minute (depinde și de cuptor).
Pentru glazură ingredientele se pun într-un vas mai mic , se amestecă bine și se lasă la foc mic se dea în clocot ușor, până se îngorașă. Se toarnă glazura peste prăjitura rece și se ornează cu caise desjidratate. Se mai lasă să se ”odihnească” un pic.