Adio Grasime

Budincă din tărâță (sau fulgi) de ovăz cu afine

Budincă din tărâță (sau fulgi) de ovăz cu afine
budinca de ovaz cu afine
Ingrediente (2-3 porţii):
80g tărâțe de ovăz
300ml lapte de migdale
300ml apă
SlimSugar după gust
200g afine
1 lingură de Psyllium Husk
scorţişoară

Mod de preparare :
Am amestecat tărâțele de ovăz cu apă, lapte de migdale şi cu o lingură de slim-sugar. Am fiert până când a început să se îngroaşe. Am pus in blender afinele şi am adăugat putin SlimSugar, scortişoară şi Psyllium Husk. În final le-am turnat în straturi în pahare.

Prăjitura de cacao

Prăjitură de cacao

100 g Făină de arorutprajitura cacao

20g Făină de migdale

1 lingură de făină de cocos

3 linguri rase de pudră de roșcove sau cacao

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

un praf de sare

25g slim sugar

200ml lapte călâie (lapte de migdale, lapte de cocos)

1 linguriță de eritritol cu vanilie

100ml ulei de cocos în stare lichidă

1 lingură de zeamă de lămâie

Glazura:

4 linguri de ulei de cocos

50ml lapte ( de migdale sau de cocos)

2 linguri de pudră de cacao (sau roșcove)

cca 1 lingură de slim sugar

Ornare:

Caise deshidratate

Toate ingredientele se mixeaza în blender până obținem o masă omogenă. dacă blenderul nu este la îndemână, merge amestecat și cu un tel. Se toarnă în tavă 18×18 sau formă de tort uns cu ulei, dacă e formă din silicon nu trebuie uns. Masa cât este rece, este destul de moale (curge), dar se va coace. Se coace la cuptor preîncălzit la 170° timp de  18-20 minute (depinde și de cuptor).

Pentru glazură ingredientele se pun într-un vas mai mic , se amestecă bine și se lasă la foc mic se dea în clocot ușor, până se îngorașă. Se toarnă glazura peste prăjitura rece și se ornează cu caise desjidratate. Se mai lasă să se ”odihnească” un pic.

Brânză topită vegetală - conopidă & cocomas

Brânză topită vegetală – din conopidă și cocomas

nu are gust de cocos, nici conopida nu se simte, iar textura cremoasă o face deosebită.branza topita vegetala
250g cocomas
3 linguri de ulei de cocos

Le încălzim pe toate la un loc și adăugăm 60g gelatină. Cât încă este caldă l-am turnat în blender și am adăugat 250g de conopidă fiartă, sare după gust, 15g oțet din mere, 5 g zeamă de lămâie.
Se amestecă până devine cremoasă, după care l-am turnat în formă de silicon. Astfel obținem o variantă natur, dar se poate condimenta după gust cu usturoi sau alte mirodenii J
Am întins brânzica topită pe felii crocante.... Un deliciu!!!!!!
... când am văzut această rețetă, m-a surprins și sincer am avut o reține... Acum însă Mulțumesc pentru rețetă! – într-adevăr este delicios, cu siguranță va fi o rețetă des ”repetată” la bucătăria mea J

Biluțe răcoritoare

Biluțe răcoritoare de caise
bilute racoroase de caise
140g caise (fără semințe)
50g Făină de cocos
20g slimsugar( sau orice alt înlocuitor de zahăr – însă atunci este nevoie de cca 4 ori mai mult)
15g tapioca

Am dat prin blender caisele, după care am adăugat restul ingredientelor și le-am frământat bine. Am format biluțele și le-am dat prin nucă de cocos ras. Au ieșit cca 12 biluțe.

Rețetă simplă, rapidă, și sunt foarte „răcoroase”, perfecte pentru vremea aceasta!!!

Felii crocante cu semințe

Crocanți cu semințe

Ingrediente:crocanti
15 g semințe chia
40 g semințe după gust (eu am folosit semințe de in, de floarea soarelui și de cânepă)
20 g făină de ovăz (am dat la râșniță niște fulgi de ovăz)
un vârf de cuțit de sare
80ml apă

se amestecă ingredientele și se lasă cca 10 minute – atât îi ajunge să se îngroașe. se întinde masa obținută pe hârtie de copt într-o tavă (cca 2 mm grosime) și se coace la cuptor preîncălzit la 175°C timp de 30 minute. îl scoatem din cuptor, îl tăiem felii după plac și le punem înapoi pentru încă 10-15 minute.

Budincă din tărâță (sau fulgi) de ovăz cu afine

Budincă din tărâță (sau fulgi) de ovăz cu afineIngrediente (2-3 porţii):80g tărâțe de ovăz300ml lapte de migdale300ml apăSlimSugar după gust200g afine1 lingură...

Detalii

Budincă din tărâță (sau fulgi) de ovăz cu afine

Prăjitura de cacao

Prăjitură de cacao 100 g Făină de arorut 20g Făină de migdale 1 lingură de făină de cocos 3 linguri rase de pudră de roșcove sau cacao 1 linguriță de bicarbonat...

Detalii

Prăjitura de cacao

Biluțe răcoritoare

Biluțe răcoritoare de caise 140g caise (fără semințe)50g Făină de cocos20g slimsugar( sau orice alt înlocuitor de zahăr – însă atunci este nevoie de cca 4 ori m...

Detalii

Biluțe răcoritoare

Brânză topită vegetală - conopidă & cocomas

Brânză topită vegetală – din conopidă și cocomas nu are gust de cocos, nici conopida nu se simte, iar textura cremoasă o face deosebită.250g cocomas3 linguri de...

Detalii

Brânză topită vegetală - conopidă & cocomas

Felii crocante cu semințe

Crocanți cu semințe Ingrediente: 15 g semințe chia40 g semințe după gust (eu am folosit semințe de in, de floarea soarelui și de cânepă)20 g făină de ovăz (am d...

Detalii

Felii crocante cu semințe

Înghețată de vișine rapidă

Înghețată de vișine..și când căldura cea mai toridă te gonește afară din casă, atunci îți sosesc și musafirii anunțați din timp (când tocmai sunau la ușă)  ...

Detalii

Înghețată de vișine rapidă

Chiflă rapidă de ovăz

Chiflă rapidă de ovăz Ingrediente:90 g făină de fulgi de ovăz (fulgi de ovăz dat prin râșniță)40 g gluten de grâu 1 linguriță de sare Himalaya1 linguriță de dro...

Detalii

Chiflă rapidă de ovăz

Gem de căpșuni cu semințe chia

Gem de căpșuni cu semințe chia Ingrediente: 140-150g căpșuniîndulcitor (dacă este nevoie – eu am adăugat 1 linguriță – cca 5g - de înlocuitor de zahăr 1:4 D-W)1...

Detalii

Gem de căpșuni cu semințe chia

Cheesecake fals cu căpșuni

"Cheescake" cu căpșuni Ingrediente pentru baza crocantă:100g migdale60g merișoare dezhidratateIngrediente pentru cremă:150g migdalevanilie, sau esență de vanili...

Detalii

Cheesecake fals cu căpșuni

Flori de mere

Flori de mere Ingrediente:50g făină de migdale120g făină de arorut (arrowroot)30g făină de nucă de cocos3 linguri de psyllium husk20g înlocuitor de zahăr 1:4 D-...

Detalii

Flori de mere

Tăiței cu varză

Varză cu tăițeiMi-am pregătit niște paste fără carbohidrați, și pentru diversificare le-am preparat ușor și rapid cu varză.Am tăiat un pic de varză, fâșii șubți...

Detalii

Tăiței cu varză

Cheesecake - paleo

Cheesecake light - paleo ingrediente primul strat (alb):2 dovlecei decojiți100ml lapte de cocos1 lingură de făină de cocos1 lingură de tărâță de psyllium huskze...

Detalii

Cheesecake - paleo

Felii mussli – de casă

Felii mussli – de casă Ingrediente:2 pumni de nuci (eu am pus migdale și nuci de acaju) se mai pot pune și nuci2 pumni de fructe uscate ( eu am pus curmale și p...

Detalii

Felii mussli – de casă

Paste fără carbohidrați

Paste fără carbohidrați 120g lapte de cocos, (sau lapte degresat)1 ou (poate fi înlocuit cu 65g de lapte de cocos)sare25g de psyllium husk măcinat cuptor preînc...

Detalii

Paste fără carbohidrați

Brioșe Bounty

Brioșe bounty paleo, low carb, vega, diabetPișcotul:50g Făină de nucă de cocos degresat1 lingură de cacao1 lingura de ulei de cocos4 linguri de eritritol sau xi...

Detalii

Brioșe Bounty